Bestuur

Miro Lucassen – voorzitter

Miro Lucassen (1961) heeft al een journalistieke bril op sinds de middelbare school en schrijft liefst over ingewikkelde kwesties, zoals besluitvorming in politiek, bestuur en maatschappelijke organisaties. Geen wonder dat hij in 2017 ook nog eens een masterstudie bestuurskunde voltooide aan de VU. Miro was 25 jaar verslaggever voor regionale kranten en stapte in 2006 over naar een zelfstandig bestaan. Hij publiceerde enkele boeken over regionale actuele kwesties in Amersfoort en Utrecht, uitgegeven door Stichting Regionaal Spitwerk en woont sinds 2014 weer in zijn geboortestad Amsterdam.

Katja Keuchenius – secretaris, adviesraad

Na haar afstuderen aan de UvA (Master journalistiek en Media) in 2012 begon Katja meteen als freelancer. Dan kon ze tijdens haar reis door Colombia namelijk gewoon gaan werken. Haar stukken gaan bijna altijd over innovatie: in de ondernemerswereld, duurzaamheid, onderwijs en de manier waarop mensen zich organiseren. Vandaar dat ze dat zelf wel eens wilde meemaken als sectiebestuurslid bij de Auteursbond (toen nog FLA). Ze schrijft nog steeds graag over andere landen die ze bezoekt en publiceert nu vooral in Intermediair, Juist Magazine, Down to Earth Magazine, Slow Management, VM en Trouw.

Anouk Tulner – lid

Anouk Tulner (1966) zit al een jaar of 25 in de journalistiek. Ze begon haar loopbaan bij de omroepen waar ze programma’s maakte voor RTL, NTR en NCRV. Twaalf jaar geleden begon ze ook op freelance basis te schrijven voor onder andere Psychologie Magazine, Mind Magazine, Vrouw en Libelle. Ook produceerde ze enkele documentaire series voor de NTR. Anouk heeft inhoudelijk een speciale focus op psychologische onderwerpen ontwikkeld; zowel op relationeel vlak als op het gebied van ‘diversiteit’. Nu organiseert ze naast haar schrijfwerk ook Unconscious Bias-bijeenkomsten om mensen bewust te maken van hun onbewuste voorkeuren en hun psychologische valkuilen. Ze woont in Amsterdam, heeft een relatie en drie kinderen.

Dewi Gigengack – lid

Dewi (1981) is zo’n freelancer die werd ‘gedwongen’ voor zichzelf te beginnen, maar al heel snel niet anders meer bleek te willen. Ze is ruim tien jaar journalist, waarvan vijf als zelfstandige, en schrijft over uiteenlopende onderwerpen die raken aan gezondheid en/of psychologie. Daarnaast is ze eindredacteur en ghostwriter. Ze woont in Amersfoort. Als bestuurslid bij de Freelance Journalisten van de Auteursbond wil ze eraan bijdragen dat leden zo goed mogelijk worden ‘gevoed’ met concrete kennis en vaardigheden om een gezonde freelancepraktijk te kunnen voeren.

Jeroen Mirck (tot juni 2018)

Namens de sectie freelance journalisten is ook Wybrand Schaap vertegenwoordiger in de adviesraad.