Coachings­vergoeding

 

Samenvatting voorwaarden

Als je een professionele schrijf- of vertaalpraktijk hebt, kun je vergoeding krijgen voor een individueel coachingstraject.

Je kunt gecoacht worden op vakinhoudelijke zaken of op ondernemerschap.

Je kunt zelf een coach voordragen of een coach kiezen uit de lijsten.

Standaard coachingstarief is €50/u ex btw. Vergoeding is €40/u voor leden van de Auteursbond, €30/u voor niet-leden.

Duur traject tot maximaal 8 uur. Je kunt voor maximaal twee trajecten vergoeding krijgen, mits ze inhoudelijk van elkaar verschillen.

Alle trajecten dienen uiterlijk 28 oktober 2018 om 24.00 uur afgerond te zijn.

 

Voorbeelden

Erik Ros is sinds enige tijd scenarist, maar heeft weinig ervaring met het opstellen van een synopsis, een belangrijk verkoopdocument – daarvoor wordt hij nu gecoacht door Nynke Klompmaker.

Diet Groothuis heeft ruimschoots ervaring met jeugdgedichten schrijven, maar niet met ‘volwassen’ poëzie. Omdat zij de overstap wil maken volgt zij nu coaching bij Rob Schouten.

 

 

 

 

Vanaf januari 2018 zal de Auteursbond stap voor stap een nieuw programma voor training en coaching bekend maken. Nu de eerste stap: informatie over vergoeding, aanvragen en aanbieden van individuele coaching.

Aanvragen: je kunt vanaf nu een vergoeding aanvragen voor individuele coaching. Hier vind je alvast een lijst van coaches met hun specialisaties; zij zich hebben aangemeld en bereid zijn om voor het standaardtarief van €50,- per uur (excl. btw) te werken. Hiervan krijg je als lid €40,- per uur retour door een subsidie van o.a. het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Letterenfonds. Ook niet-leden kunnen een vergoeding krijgen (€30,- per uur). Voel je vrij om dit bericht te delen.

Aanbieden: als je een potentiële coach bent met relevante ervaring, kun je een mail sturen naar de Auteursbond met je gegevens, cv en mini-cv (liefst met pasfoto). Wij zullen jouw mini-cv dan na overleg op de online lijst plaatsen.

Procedure: als aanvrager kun je een coach uit boven genoemde lijst contacteren of zelf een coach benaderen en bij de Auteursbond voordragen. Klik hier voor de voorwaarden voor coaching en voor het aanvraagformulier voor de vergoeding. Naast gegevens van jezelf en je beoogde coach vragen we om een korte motivatie en een beschrijving van je vraagstelling.

Voor vragen of opmerkingen kun je mij altijd mailen op training-coaching@auteursbond.nl