Financiële APK

Druk met schrijven, maar geen tijd om goed in je eigen financiële situatie te duiken? En wil je die wel eens door een expert bekeken hebben? Auteursbond-leden kunnen een Financiële APK aanvragen. De Auteursbond biedt deze dienst aan in samenwerking met de NVJ.

De Financiële APK wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage aan de kosten door het P.C. Boutensfonds en is bedoeld voor mensen die leven van de pen.

Van een professioneel financieel adviseur krijg je een uitgebreid en concreet advies over jouw financiële situatie. Hierna bepaal je zelf of je actie onderneemt. Het P.C. Boutensfonds subsidieert deze verdere stappen niet.

Adviseurs 

Je kunt bij je aanvraag kiezen uit twee professionele adviseurs:

 • Marjorie Molegraaf, financieel professional en gecertificeerd financieel planner en belastingadviseur en medeeigenar van Sfinx personal business management.
 • Peter Meijer, zelfstandig en onafhankelijk adviseur (ex pensioen, schade- en levensverzekeringen adviseur bij een assurantiekantoor, private banker en pensioenadviseur bij een bank).

Werkwijze

Na je aanvraag zal je worden gevraagd om aan de hand van een checklist informatie te verzamelen en op te sturen. De adviseur ontvangt dit vooraf, analyseert dit en maakt een rapport. Dit rapport bespreek je live met de adviseur. Specifieke adviezen of vervolgacties voor jou zelf kunnen voortvloeien uit dit gesprek.

Kosten

Het P.C. Boutensfonds subsidieert € 500,- per uitgebrachte APK. De kosten van een APK bedragen € 800,- voor een alleenstaande en € 1.000,- voor een stel. Een alleenstaande deelnemer heeft dus een netto bijdrage aan de APK van € 300,-. Voor een stel bedraagt de netto eigen bijdrage € 500,- .

Wat zeggen gebruikers?

“Het is fijn dat ik nu van dat immer zeurende gevoel af ben”

“Met de interesse van Peter in ons werk kwam ook het vertrouwen”

“Voor mij en mijn partner, allebei freelance literair vertaler, zijn onze financiën altijd een ver-van-mijn-bed-show; we weten dat sommige dingen niet goed geregeld zijn, maar dat is meer een zeurend ongemak waar we niet aan willen denken”

“Al met al is het een heel prettig contract en een nuttige ervaring”

Voorwaarden

 • Je bent minimaal 1 jaar lid van de Auteursbond.
 • Je kan één keer in de vijf jaar een beroep doen op de apk-subsidie
 • De apk wordt uitsluitend verzorgd door financiële dienstverleners die door het fonds zijn geselecteerd
 • Je eigen bijdrage moet voor de start van het traject op de rekening van het P.C. Boutensfonds zijn gestort: NL59 INGB 0007 228562
 • 6 maanden na aanvang van het traject dient je tweede afspraak met de financieel adviseur ook te hebben plaatsgevonden, anders eindigt het traject zonder terugstorting van je bijdrage
 • Het bestuur van het P.C. Boutensfonds stelt een maximum aan het aantal te honoreren aanvragen van 100 per jaar: wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Bestuur Stichting P.C. Boutensfonds

 • Claire Houps, voorzitter
 • Anneke van Huisseling, secretaris
 • Willem Asman, penningmeester
 • Tijs van den Boomen
 • Tom van der Geugten

Aanvragen Financiële APK

Na versturing van je aanvraag ontvang je een e-mail met  een  bevestiging  en de checklist over de te verzamelen stukken. Het P.C. Boutensfonds neemt contact met je op over het verdere verloop.

Voorwaarden voor ontvangen subsidie voor financiële APK

Checklist documenten

Klik hier voor inschrijven