Bestuur

Miro Lucassen (voorzitter)

Miro Lucassen (1961) heeft al een journalistieke bril op sinds de middelbare school en schrijft liefst over ingewikkelde kwesties, zoals besluitvorming in politiek, bestuur en maatschappelijke organisaties. Geen wonder dat hij in 2017 ook nog eens een masterstudie bestuurskunde voltooide aan de VU. Miro was 25 jaar verslaggever voor regionale kranten en stapte in 2006 over naar een zelfstandig bestaan. Hij publiceerde enkele boeken over regionale actuele kwesties in Amersfoort en Utrecht, uitgegeven door Stichting Regionaal Spitwerk en woont sinds 2014 weer in zijn geboortestad Amsterdam.

Dewi Gigengack (secretaris)

Dewi (1981) is zo’n freelancer die werd ‘gedwongen’ voor zichzelf te beginnen, maar al heel snel niet anders meer bleek te willen. Ze is ruim tien jaar journalist, waarvan vijf als zelfstandige, en schrijft over uiteenlopende onderwerpen die raken aan gezondheid en/of psychologie. Daarnaast is ze eindredacteur en ghostwriter. Ze woont in Amersfoort. Als bestuurslid bij de Freelance Journalisten van de Auteursbond wil ze eraan bijdragen dat leden zo goed mogelijk worden ‘gevoed’ met concrete kennis en vaardigheden om een gezonde freelancepraktijk te kunnen voeren.

Bambi Bogert 

Bambi Bogert (New York, 1966) begon haar journalistieke carrière op 18-jarige leeftijd als popjournalist. Ze schreef o.a. voor Hitkrant, Popfoto, Muziek Expres, OOR en MixMag, en werkte als redacteur en verslaggever voor televisieprogramma’s als Countdown, Music Scene en het Britse Rapido en Eurotrash. Als human interest-verslaggever werkte zij jarenlang voor Nieuwe Revu en publiceerde in diverse media in binnen- en buitenland, waaronder Het Parool, Volkskrant, LINDA, Marie Claire, Bright, Time Out, The European en VICE. Ook was zij als tolk/vertaler verbonden aan diverse vertaalbureaus en werkte als copywriter voor reclamebureaus. Vanaf de jaren negentig woonde Bambi afwisselend in steden als Londen, New York, Berlijn en Frankfurt, waar zij als programmamaker werkzaam was voor o.a. ABC News, MTV Europe en ARTE. Haar documentaires werden vertoond op het Rooftop Film Festival. Als freelancer van het eerste uur zet Bambi zich graag in voor betere werkomstandigheden voor collega-zzp’ers en creatieven. Empowerment, onderlinge verbinding en solidariteit zijn voor haar belangrijke thema’s. Bambi woont in Amsterdam en werkt momenteel aan het herschrijven van een boek en verschillende creatieve campagnes. Ze is altijd op zoek naar avontuur en zou het schrijven liefst combineren met zelfstandig documentairemaken. Hiertoe ontwikkelde ze onlangs nog een aantal televisieformats.